Ingrediente :
- 1 kg. cartofi- 1 ceapa rosie
- 1\2 ardei gras rosu ( puteti folosi si murat )
- 1 castravete murat
- 2 oua fierte
- ulei pentru gatit
- sare , piper
Mod de preparare :
Spalam cartofii si ii punem la fiert , ii lasam sa fiarba pana intra scobitoarea in ei .Curatam ceapa se spala si se taie inele , se lasa la macerat la temp. camerei cca. 30 min. cu 100 ml. apa , un varf de cutit de zahar , un varf de cutit de sare , 1\2 lingurita de otet .
Dupa se sau fiert cartofi ii curatam de coaja si ii taiem rondele .
Taiem castraveti rondele , ardeiul si albusul de ou le taiem fasii subtiri , galbenusul de ou il zdrobim peste cartofi.
Scurgem ceapa pe care am lasat-o la macerat si o adaugam peste cartofi inpreuna cu toate ingredientele , condimentam cu sare piper , ulei dupa plac .Serviti cu chiftelute , carnaciori sau dupa preferinta .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu