joi, 16 iulie 2015

Sarmale de post cu orez si ciuperci pleurotus

Ingrediente :

- 1 varza mare
- 300 gr. orez
- 500 gr. ciuperci pleurotus
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- 1 ceapa
- 400 ml. bulion
- sare , piper dupa plac
- 1 ardei rosu gras
- 2-3 ling. ulei pentru gatit


Mod de preparare :

Oparim varza in apa cu sare o curatam de cutoare si pregatim frunzele pentru inpachetat .


Spalam bine ciupercile le taiem marunt si le punem intr-o cratita pe foc cu putina sare , lasam sa fiarba cca. 10 min pana scade apa .
Pana sunt gata ciupercile spalam  orezul si tocam verdeata , ceapa si ardeiul .


Amestecam bine toate ingredientele cu 4 ling de bulion , si am obtinut unplutura pentru sarmale . Intr-o oala inalta punem putin ulei si acoperim fundul cu foi de varza sau cozi de marar . Impaturim sarmalele si le asezam in oala , turnam bulionul ramas si apa cat sa acopere bine sarmalele dupa care asezam oala pe foc mic si lasam sa fiarba cca. 40 min.



Pofta buna !

2 comentarii:

  1. Daca mai adaugi 1 morcov,o telina mica si un pastarnac toate date pe razatoatea mica va fi si mai delicioasa!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca mai adaugi 1 morcov,o telina mica si un pastarnac toate date pe razatoatea mica va fi si mai delicioasa!!!!

    RăspundețiȘtergere