Ingrediente :
- 1 piept de pui dezosat- 2 morcovi
- 1\2 telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 galbenus ou
- 5-6 catei usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
- leustean proaspat sau patrunjel
- 200 ml. smantana
- 2 ling.faina
- 4 litri apa
- sare
Mod de preparare :
Spalam bine pieptul de pui , curatam legumele si le taiem pe toate fasii subtiri .Intr-o oala punem apa , piptul de pui si lasam sa fiarba pana se alege spuma . Luam spuma cu o paleta ,cand nu se mai alege spuma adaugam sare si legumele taiate , lasam sa fiarba cca.25 minute la foc mic dupa care punem si usturoiul pasat .
Separat frecam bine smantana , faina ,oul si adaugam incet 5 polonice supa fierbinte ca sa nu se taie , amestecam bine .
Luam oala de pe foc si adaugam amestecul incet , amestecand continu .
Acrim cu zeama de lamaie si presaram leusten sau patrunjel tocat .
Pentru culoare caliti putin morcov razuit in ulei si strecurati printr-o sita .
Se seveste cu ardei iute si paine .
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu