miercuri, 27 mai 2015

Ciorba Radauteasca

Ingrediente :

- 1 piept de pui dezosat
- 2 morcovi
- 1\2 telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 galbenus ou
- 5-6 catei usturoi
- 2 linguri zeama de lamaie
-  leustean proaspat sau patrunjel
- 200 ml. smantana
- 2 ling.faina
- 4 litri apa
- sare

Mod de preparare :

Spalam bine pieptul de pui , curatam legumele si le taiem pe toate fasii subtiri .


Intr-o oala punem apa , piptul de pui si lasam sa fiarba pana se alege spuma . Luam spuma cu o paleta ,cand nu se mai alege spuma adaugam sare si legumele taiate , lasam sa fiarba cca.25 minute la foc mic dupa care  punem si usturoiul pasat .


Separat frecam bine smantana , faina ,oul si  adaugam incet 5 polonice supa fierbinte  ca sa nu se taie , amestecam bine .
Luam oala de pe foc si adaugam amestecul incet , amestecand continu .
Acrim cu zeama de lamaie si presaram leusten sau patrunjel tocat .
Pentru culoare caliti putin morcov razuit in ulei si strecurati printr-o sita .
Se seveste cu ardei iute si paine .


Pofta buna !




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu