vineri, 1 mai 2015

Prajitura cu branza de vaci

Ingrediente

Blat :

- 370 gr. faina
- 150 gr unt
- 100 gr. zahar
- 2 oua
- 1 praf de copt
- 1\2 lamaie
- 50 ml lapte
- un varf de cutit sare

Crema de branza :

- 450 gr. branza proaspata de vaci
- 1 budinca de vanilie
- 450 ml. lapte
- 150 gr. zahar
- 1\2 lamaie
- 50 ml. ulei
- 3 galbenusuri ou

Bezea :

- 3 albusuri
- 2 ling.  zahar


Mod de preparare :




Intr-un bol frecam  untul cu faina .Separat intr-un alt bol punem zaharul , oale ,sare , laptele le amestecam bine pana se topeste zaharul , razuim lamaia ,stingem praful de copt in zeama de lamaie si le adaugam pe toate peste faina si unt.Va rezulta un aluat ferm putin lipicios pe care il lasam la rece 20 min.
Intr-un bol punem  branza ,zaharul , lamaia razuita , uleiul , galbenusurile , le frecam bine si adaugam laptele si budinca in ploaie.Intindem blatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si turnam amestecul de branza.

Dam la cuptorul preincalzit pentru cca. 35 min la foc mediu .
Scoatem tava din cuptor si adaugam albusurile batute  spuma tare cu cele 2 ling. de zahar .


Intindem uniform spuma si mai introducem din nou la cuptor pentru 10 min.
Se lasa la racit in tava apoi se portioneaza dupa dorinta .


SFAT : Folositi o tava cu dim. 34-26 cm.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu