marți, 19 mai 2015

Prajitura simpla cu gem

Ingrediente :

- 4 oua intregi
- 6 ling. zahar
- 5 ling . cu varf gem sau dulceata
- 1 praf de copt
- 200 ml lapte
- 100 ml. ulei
- 24 ling. cu varf faina
- zahar praf



Mod de preparare :

Se bate bine ouale cu zaharul  pana devine spumos . Adaugam laptele , uleiul , praful de copt stins in zeama de lamaie si faina in ploaie , omogenizam bine .

Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si intindem aluatul pe toata suprafata .Cu ajutorul une-i lingurite punem gemul sau dulceata din loc in loc.

 Coacem prajitura la cuptor preincalzit la 180 grade , timp de 30 -35 min.  pana se rumeneste frumos . Dupa ce sa racit o scoateti din tava , portionati si pudrati cu zahar pudra (obtional) pentru decor .



SFAT : folositi o tava cu dim. 34 -26 cm
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu