miercuri, 6 mai 2015

Clatite cu lapte

Ingrediente :

- 500 ml. lapte
- 500 ml apa minerala
- 1 ou
- un varf de cutit sare
- 2 pliculete zahar vanilat
- 450 gr. faina
- 2 ling. ulei

Mod de preparare :

Intr-un castron punem laptele , apa minerala , oul , sarea si zaharul vanilat le amestecam si adaugam pe rand faina in ploaie sa nu se faca cocoloase . La final adaugam  uleiul si omogenizam bine Aluatul trebuie sa fie cu o consistenta destul de subtire , daca vreti clatite mai groase se mai poate adauga putina faina .
Incalzim bine  o tigaie antiaderenta si coacem clatitele la foc mediu.
Clatitele obtinute se pot unge cu gem ,  crema de ciocolata , branza si cu o multime de unpluturi dulci sau sarate.



Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu