sâmbătă, 2 mai 2015

Gogosi pufoase

Ingrediente :

- 500 gr faina
- 20 gr drojdie proaspata
- 1 ling. zahar
- coaja rasa de lamaie
- 1 ou
- un varf de lingurita de sare
- 400 ml lapte
- zahar pudra
- ulei pentru prajit

Mod de preparare :

Se cerne faina intr-un castron , facem o adancitura in mijloc punem drojdia , zaharul , sare si putin lapte caldut , lasam sa dospeasca drojdia 5 min dupa care adaugam coaja rasa de lamaie , oul si laptele ramas. Se framanta bine aluatul pana devine elastic. Se lasa la dospit 25-30 min. intr-un loc caldut . Dupa ce aluatul a crescut suficient , ungem masa de lucru cu ulei


 Intimdem o foaie de aluat mai grosuta , se decupeaza forme cu ajutorul unui pahar .Gogosile se coc intr-o tigaie cu ulei incins . Cand sunt gata se scot pe un servet absorbant si se pudreaza cu zahar praf.


 Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu