marți, 5 mai 2015

Mazare scazuta

Ingrediente :

- 500 gr.mazare congelata
- 150 ml. smantana
- 3 ling. ulei pentru gatit
- 3 ling. cu varf faina
- 2 litri apa
- 1 ling. marar tocat
- 2-3 foi de dafin
- 100 ml. bulion
- sare ,piper

Mod de preparare:


Intr-o cratita punem apa si  dam la foc. Cand da in clocot apa adaugam mazarea , foile de dafin ,uleiul si sare lasam sa fiaba cca. 15 min .

Intr-un bol punem smantana cu putina apa si adaugam faina in ploaie amestecand continu sa nu se faca cocoloasa .
Adaugam amestecul de smantana peste mazare amestecand continu la foc mic.Cand incepe sa se ingroasa adaugam bulionul  condimentam cu sare piper si mai lasam pe foc 1-2 min .


Dupa ce luam cratita de pe foc adaugam si mararul .

Serviti cu carnaciori , piept de pui sau dupa preferinta
Este o mancare gustoasa , satioasa si usor de preparat .Si pentruca nu contine prajeli este numai buna si pentru copii .
Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu