Ingrediente :
- 7 albusuri- 7 ling.zahar
- 7 ling nuca macinata
- 250 gr nuca prajita
- 3 ling faina
- 1 praf de copt
- 1 pachet de biscuiti
Crema :
- 350 gr. crema de ciocolata- 400 ml frisca batuta
- 7 galbenusuri
- 5 ling. zahar
- 2 ling apa
Sirop :
- 250 ml cafea la ibric neindulcita
Mod de preparare :
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem nuca prajita , atat cat sa acopere toata suprafata tavi.Intr-un castron batem cele 7 albusuri spuma tare , apoi adaugam zaharul , nuca macinata , faina si praful de copt .
Turnam conpozitia in tava peste nuca prajita si dam la cuptor .Cand blatul este copt il lasam sa se raceasca apoi il rasturnam cu nuca deasupra , il ungem cu crema de ciocolata . Peste crema de ciocolata punem biscuiti umeziti in cafea .
Pregatim crema din galbenusuri , zahar si apa , le punem pe baie de aburi si le fierbem pana se ingroasa. Cand e gata se lasa la racit si se amesteca bine cu frisca batuta.
Punem crema peste biscuiti si ornam cu cacao sau ciocolata rasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu