vineri, 17 aprilie 2015

Cascaval de casa cu verdeata

Ingrediente :

- 1 litru lapte de la tara
- 500 gr. branza de vaca
- 50 gr. unt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1lingura marar tocat
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1  lingura cozi de ceapa verde tocate





Mod de preparare :

Punem laptele la fiert , cand incepe sa fiarba adaugam branza.




 Amestecam aprx. 8 min. pana se formeaza zerul.


Luam de pe foc si strecuram printr-o sita.

 

Punem continutul intr-o oala si adaugam untul ,sare , bicarbonatul , amestecam la foc mic cca. 5 min si apoi adaugam verdeata.
Mai amestecam 5 minute pana se omogenizeaza  bine .


 Turnam compozitia intr-o forma , lasam sa se raceasca si dam la frigider pana se intareste .                                                                                                          

Dupa ce sa itarit scoatem cascavalul din forma si lasam la uscat 1- 2 zile.(intr-un loc rece si aerisit sau la frigider dar neanfoliat).







Bun si usor de facut . Pofta buna !









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu