vineri, 17 aprilie 2015

Rulada de cascaval

Ingrediente :

Pentru blat :
- 400 ml. lapte
- 200 gr. unt
- 4 oua
- 60 gr. faina (4 ling. cu varf)
- 1 praf de sare
Pentru unplutura:
- 250 gr.cascaval
- 150 gr.telemea de vaca
- 6 felii de sunca
- ardei rosu gras
- 80 gr . ciuperci
- 1 ling. marar tocat
- 1 castravete murat







Mod de preparare :

Punem laptele la fiert cu untul si praful de sare .Pana se fiebe laptele separam ouale si batem albusurile spuma tare.





Dupa ce sa fiert laptele si sa topit untul  adaugam faina in ploaie amestecand continu ca sa nu se faca cocoloase . Luam cratita de pe foc si se pun galbenusurile apoi adaugam albusurile batute spuma amestecand de sus in jos pana se omogenizeaza .



Se pune in tava pe hartie de copt si se da la cuptor cca. 35 - 40 min.






Dupa ce sa copt blatul se ruleaza intr-un prosop umed si lasam sa se raceasca.


Desfacem blatul si razuim cascavalul , telemeaua de vaca peste punem feliile de sunca ardeiul taiat fasii,ciupercile ,castravetele taiat fasii si ultima data presaram mararul.




Rulam cu grija si ungem rulada cu smantana si razuim cascaval ,dam la cuptor cca. 15 min. (pana se rumeneste putin cascavalul)
Punem rulada la frigider pentru 8 ore

SFAT:  Folositi o tava cu dim.34-26 cm.                                                                                          

Perfecta ca si aperitiv , gustul ie foarte ,foarte bun sunt sigura ca odata facuta o sa mai reveniti .

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu