sâmbătă, 25 aprilie 2015

Pizza de casa


Ingrediente :

- 300 gr. cascaval de casa
- 300 gr. sunca
- 200 gr.ciuperci conservate sau crude
- 1\2 ardei rosu gras
- 1 morcov mare
- 1 ling. oregano
- 200 gr. porumb conservat
Blat :
- 500 gr. faina
- 250 ml apa
- 20 gr. drojdie proaspata
- 3 linguri ulei
- 1\2 ligurita sare
- 1\2 lingurita zahar


Mod de preparare :

Dizolvam in apa calduta drojdia  apoi zaharul , sarea si uleiul . La sfarsit adaugam faina si framantam pana se incorporeaza bine .Lasam aluatul la dospit cca. 20 min. la loc caldut.
Intre timp taiem morcovul fasii si intr-o cratita il inabusim  cu putina apa cca. 3-4 min . Dupa ce a crescut aluatul il inpartim in 4 parti egale .Se unge tava cu ulei si punem  blatul , il ungem cu cheiciup presaram oregano .
 Adaugam sunca taiata felii , morcovul , ardeiul gras taiat fasii ,ciupercile si porunbul iar la sfarsit razuim cascavalul .(eu am  folosit cascaval de casa)retetedelanico.blogspot.com

Dam la cuptorul prencalzit cca 20-25 min
Cantitatea de ingrediente este pentru 4 piza mici de27\27 cm.


Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu