luni, 6 aprilie 2015

Cascaval de casa

Ingrediente :

- 1 litru lapte de la tara
- 500  gr . branza de vaca
- 50 gr. unt
- o lingurita sare 
- o lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare :

Punem laptele la fiert , cand ancepe sa fiarba adaugam branza 

. Amestecam in jur de 8 min . pana se formeaza zerul . 

Luam de pe foc si strecuram printr-o sita .


 Punem continutul intr-o oala , adaugam untul ,  sarea , si bicarbonatul si punem la foc cca . 10 min ., amestecand continu pana dispar granulele de branza.



Turnam compozitia intr-o forma .

Dupa ce sa intarit se scoate din forma si se lasa la uscat doua zile .




 Reteta o am de la mama mea care face tot felul de bunatati din lapte de-ti lasa gura apa !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu