duminică, 19 aprilie 2015

Spanac scazut

Ingrediente :

- 500 gr.spanac
- 200 gr. smantana
- 3 ling. ulei pentru gatit
- 5 linguri faina
- 600 ml. apa
- o ling. zeama de lamaie
- 4-5 catei usturoi
- sare dupa gust

Mod de preparare :

Spalam bine spanacul ii rupem coditele si-l punem pe foc pana da un clocot (nu-l lasam mai mult ca sa nu-si piarda vitaminele)

Pana da in clocot spanacul punem antr-o cratita  uleiul si o lingura de faina , calim cca. 30 de secunde , adaugam apa si lasam sa fiarba.


Scurgem  spanacul  dupa ce sa racit putin il tocam marunt si-l punem in cratita peste apa.

Intr-un bol punem smantana  cu putina apa si adaugam faina in ploaie(4 ling.) amestecand pana se omogenizeaza .



Adaugam zeama de lamaie ,usturoiul pasat si amestecul de smantana cu faina peste spanac amestecand continu pana se ingroasa.(lasam sa fiarba cca.2-3 min.)Condimentam cu sare dupa gust.

Serviti cu oua ochiuri sau dupa preferinta .

Pofta buna !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu